El professor Carsten Sinner de la Universitat de Leipzig imparteix la segona sessió del seminari sobre Catalunya i Alemanya


  

La segona sessió que clourà el seminari Catalunya i Alemanya després de Slesvig-Holstein” tindrà lloc divendres, 11 de gener de 2019, des de les 8.30 h fins a les 10.30 h del matí, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans.

En aquesta ocasió el nostre ponent serà el Dr. Carsten Sinner, catedràtic de la Universitat de Leipzig. El professor Sinner és director del Departament de Lingüística Aplicada i Traductologia d’aquesta universitat alemanya i està coordinant un projecte de recerca sobre com grans capçaleres de diaris en llengua alemanya, francesa, portuguesa i espanyola cobriren el referèndum de l’1-O. El corpus de la investigació, que és tant quantitativa com qualitativa, comprèn tota la informació sobre Catalunya apareguda en aquests rotatius entre el 6 de setembre de 2017, dia en què el Parlament de Catalunya aprovà la Llei del referèndum d’autodeterminació, i l’1-O. La recerca s’està desenvolupant encara, però les dades obtingudes fins al moment apunten a alguns patrons que es reiteren persistentment.

El Dr. Sinner farà una exposició inicial de 30 minuts titulada “L’1-O explicat per la premsa en llengua alemanya” i, tot seguit, encetarem el torn de paraula entre els assistents.