Sopar Groc de Sobirania i Justícia en solidaritat amb les famílies dels presos i exiliats polítics catalans


Divuit famílies catalanes -i amb elles simbòlicament tot el poble de Catalunya- estan sent víctimes de la més descarnada repressió de l’estat espanyol, determinat a represaliar aquells que exerciren el lideratge polític del moviment independentista durant els fets d’octubre la tardor passada.

Dijous, 5 de juliol, Sobirania i Justícia organitza un Sopar Groc Solidari amb la finalitat de recaptar un fons econòmic que serà donat íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), impulsada pels familiars dels presos i exiliats polítics catalans.

L’ACDC ha esdevingut una extraordinària eina de país, denunciant incansablement, sobretot en instàncies internacionals, la politització de la justícia espanyola i l’agressiva persecució ideològica del nacionalisme d’estat espanyol contra un projecte polític pacífic, democràtic i legítim com és la defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya. L’entitat, a més a més, té com objectiu ajudar econòmicament les famílies en les necessitats que puguin anar sorgint: bé sufragant desplaçaments per anar a visitar presos i exiliats, bé fent aportacions per la manutenció dels menors, en cas de precisar-ho.

La vetllada serà presidida per Susanna Barreda, Txell Bonet, Laura Masvidal, i Diana Riba, parelles respectives de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Quim Forn i Raül Romeva.

Hi participaran també nou personalitats destacades de la societat catalana que presidiran cadascuna de les taules del sopar: l’advocat defensor de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas; el periodista internacional i ex-delegat a França i Suïssa, Martí Anglada; el periodista polític Jordi Barbeta; la consellera de Justícia, Ester Capella; el vice-president del Parlament, Josep Costa; l’ex-presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el 129è president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el periodista polític, Quico Sallés; i la directora del diari ARA, Esther Vera.

En el decurs de l’esdeveniment se sortejarà entre els assistents 5 lots de llibres donats i signats per Andreu Mas-ColellDiari ARA, Diputació de Barcelona, Elpidio José Silva, Fundació Josep Irla, Gabriel Rufián, Institut d’Estudis Catalans, Josep CostaMarició Janué, Martí Anglada, i Oficina del President Artur Mas.

El preu del cobert és de 40€.

S’ha obert un compte a la Caixa d’Enginyers on fer el pagament del cobert i les aportacions Fila Zero.

Inscripcions: alicia.casals@sij.cat