Fem prospecció sobre els nous escenaris polítics amb Joan B. Culla i Francesc-Marc Álvaro

Cartell dissenyat per Xavier Grabulosa

 

El vicepresident Junqueras continua a Estremera en règim de presó preventiva després que els magistrats del Tribunal Suprem hagin desestimat la seva excarceració. Per l’altra banda, les possibilitats que el conseller Forn i els Jordis surtin de la presó l’11 de gener, després de declarar davant del jutge Llarena, semblen escasses. Mentrestant, Soraya Sáenz de Santamaría, aparentment “desapareguda” després de les eleccions al Parlament català, segueix impulsant la implacable croada de l’executiu de Rajoy contra l’autogovern, les institucions i els representants polítics catalans. El nou mandat popular independentista, sorgit de les urnes el 21D, no ha fet minvar l’agressiva intransigència de l’estat espanyol sinó que sembla haver-la refermada encara més. En aquestes complexes circumstàncies els tres partits independentistes estan negociant el què, el com i el qui del nou panorama polític català. A hores d’ara la incertesa impera. Aconseguiran JuntsXCat, ERC i la CUP trobar la fórmula per rehabilitar el president i govern legítims? Si això és així, quin marge de maniobra tindrà el govern i la majoria parlamentària encara sota els efectes del 155? Aconseguirà la macrocausa del Suprem contra l’independentisme per l’1O “decapitar”, com presumia SSS, tota una generació de líders polítics catalans? Acabaran les circumstàncies empenyent la fusió d’ERC i PDeCat en un sol gran partit independentista com algunes veus destacades auguren? Poden les crucials eleccions municipals del 2019 alterar la correlació de forces entre l’independentisme i l’unionisme?

Són moltes les preguntes. Dijous, 18 de gener, assajarem de trobar alguna resposta en el proper dinar-col·loqui Àgora de Sobirania i Justícia que porta per títol “2018, nous escenaris polítics”. Els nostres convidats seran el professor Joan B. Culla i el periodista Francesc-Marc Álvaro, tots dos experimentats analistes polítics, de mirada llarga i incisiva.

Com d’habitud, l’esdeveniment se celebrarà al restaurant Pomarada, des de les 2 fins a 2/4 de 5 de la tarda.

Inscripcions: alicia.casals@sij.cat