Parlem amb Mercè Conesa sobre la Nova Agenda Urbana amb el procés constituent com a horitzó

Mercè Conesa, ponent convidada a la propera trobada Àgora per analitzar la Nova Agenda Urbana dins el procés constituent – Diputació de Barcelona

El debat sobre la Nova Agenda Urbana està passant força desapercebut, tant per la societat civil catalana com pels mitjans de comunicació, malgrat tractar-se d’un assumpte de plena actualitat. En un moment en què a Catalunya molts recursos humans i materials estan abocats a la discussió de com hauria de ser un nou i, sobretot, millor país, aquesta qüestió esdevé fonamental. Les ciutats són indrets on es concentren grans quantitats de població i la major part de l’activitat econòmica. En l’era de l’urbs intel·ligent, dotada de sofisticades infraestructures de tecnologies de la informació i comunicació (TICs), són encara l’epicentre de les principals preocupacions que afrontem les persones, a escala planetària, en el nostre dia a dia. El transport públic i la mobilitat, l’eficiència energètica, la gestió de l’aigua, dels residus, la lluita contra la pobresa, les desigualtats i el canvi climàtic, l’infrafinançament crònic de les administracions locals, el desequilibri territorial entre zones rurals i zones urbanes, la creació d’estructures de govern descentralitzades però àgils i eficients, són reptes que, ara mateix, a les portes d’un procés constituent, Catalunya ha d’afrontar amb decisió i voluntat innovadora. Redefinir les formes de governança a tots nivells (local, regional, estatal) és cabdal per garantir al nostre país un desenvolupament humà i territorial de qualitat i sostenible.

La propera trobada Àgora de Sobirania i Justícia serà un sopar i tindrà com a convidada Mercè Conesa, alcaldessa de St. Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, que, recent arribada de Quito (Equador) on s’ha celebrat la conferència Habitat III de les Nacions Unides, ens ajudarà a reflexionar sobre la matèria. L’esdeveniment porta per títol “Agenda urbana i procés constituent” i tindrà lloc dimecres, 30 de novembre, des de les 8 fins a 2/4 d’11 del vespre al restaurant Pomarada (passeig de Gràcia, 78, pral., Barcelona). La ponent serà presentada per Jaume Ciurana, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i diputat de Presidència de la Diputació de Barcelona.

L’esdeveniment compta també amb la participació de Jaume López, professor de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra i un dels portaveus de Reinicia Catalunya, plataforma constituïda per 13 entitats, entre elles Sobirania i Justícia, que treballa per impulsar la participació política de la ciutadania en el disseny d’un nou estat.

Inscripcions: alicia.casals@sij.cat